Şair Yazar İbrahimağaoğlu'ndan Çaykara Makalesi

Çaykara’lı Araştırmacı Yazar aynı zamanda şair Mehmet İbrahimağaoğlu Çaykara ile ilgili yazdığı makalesi ile okuyucularına seslendi.

GÜNCEL 7.07.2024 11:35:00 0
Şair Yazar İbrahimağaoğlu

Çaykara’lı Araştırmacı Yazar aynı zamanda şair Mehmet İbrahimağaoğlu Çaykara ile ilgili yazdığı makalesi ile okuyucularına seslendi.

Sosyal ve toplumsal olaylardaki duyarlılığı ile bilinen Yazar Şair İbrahimağaoğlu bu defa da yine Toplumsal duyarlılık konusuna önem vererek Çaykara insanının genel sorunlarını dile getirerek Çaykara insdanının duygularına tercüman oldu.

Yazar  İbrahimağaoğlu tarafından kaleme alınan yazı şu şekilde:

Bu iktidar döneminde bakanı olan,her bakanlıkta en üst düzeyde birden fazla bürokratı olan nüfus oranına göre ilk beşe giren ilçedir Çaykara

Türkiye'de tabelası olup yüksek okulu olmayan,eğitim düzeyi çok yüksek ilçedir Çaykara

Trabzon'da doğalgaz hizmetini vatandaşına sunamayan sayılı ilçelerden biridir Çaykara.

Kısaca nüfusu az ama özgül ağırlığı çok fazla olan şirin bir kasabadır Çaykara.

Maalesef durum bundan ibaret.Yetmiş altı yıldır herkes böyle bilir Çaykara'yı.Dışarda böyle bahsedilir Çaykara'dan.Gelin bu özgül ağırlığı yerle yeksan etmeyin.Örnek alın bu topraklara ve insanına sahip çıkan Çaykara sevdalılarını.Kendinizi bu altın değerindeki zincirin halkalarına eklemeye çalışın.Yoksa hayatın rövanşı yok.Bu topraklarda sebze yetişmez,meyve yetişmez ama insan yetişir derler.

Evet doğrudur.Okutup yetiştirdiklerimiz ve 

yönetime ortak ettiklerimiz geri bakıp

doğup büyüdükleri topraklara nasıl katkı sağlıyorlar.Ellerindeki imkanları kullanırken önceliklerini nasıl değerlediriyorlar bakmak lazım.

Çaykara çok değerli insanlar yetiştirdi bu ülkeye.Vatanını ve milletini seven,büyüdüğü bölgenin insanına her şartta kuçak açan bu kıymetleri unutmamız mümkün mü?

Bu küçük ilçeden cumhurbaşkanı da çıktı,paşa da yetişti .Bakan da oldu, müsteşar da.Genel müdür de.Bugün hepsinden daha fazlası var Ankara'da.Ama bana arkasına dönüp bakmayan,geçmişini inkar eden bakan da, genel müdür de,zengin de lazım değil.Bize bakanlıkta müşavir olarak çalışan makamı küçük memleket sevdası büyük Fatma Aktaş,Bana Ali Rıza Uzuner ve Eyüp Aşık gibi bakanlar,Cemal Akın ve Sabahattin Kalyoncuoğlu gibi genel müdürler,Yaşar Yazıcıoğlu ve Ali Naci Tuncer  gibi  müşteşarlar,Kemal Yazıcıoğlu gibi vali,Burhan Kıroğlu gibi personel müdürü lazım.Korkusuz,kararlı, idealist ve Çaykara sevdalısı.Bölgesine yatırım yapmayan zengini ben neyleyeyim.

Bu ülkede ilk beşe girecek zenginlerimiz var ama Çaykara'da bir yatırımı yok.Ne işe yararlar.Çıksın içlerinden biri yüksek okulu yapsın Çaykara'ya.Talimat versin bakanımız Dernekpazarı,Çaykara ve Uzungöl doğalgaza kavuşsun.Bana Mehmet Niyazoğlu gibi, Mustafa Nuhoğlu  gibi gönlü zengin,hemşehrisinin yüzüne bakan,yardımına koşan iş adamları lazım.Bu zenginlerimizi Çaykara'da yatırım yapmak için ikna edecek,onlara proje sunacak yerel yönetici ve idarecilerde en az onlar kadar sorumludur.  Gayrısı yalan...

Şunu da söylemem lazım.Aramızda çok isimsiz değerler var ülkenin değişik illerinde,değişik kurumlarda görevli.

Valilerimiz, 

Kaymakamlarımız,

Genel Müdürlerimiz,

Başhekimlerimiz

Doktorlarımız,

genç iş adamlarımız var bölgesinin insanına kapısı ve telefonu her zaman açık olan.

Bunların isimlerini tek tek yazmak mümkün degil.Onların hepsine ayrı ayrı teşekkür borçluyuz.Bu değerler tarihin sayfalarına altın harflerle yazılacaktır.