Kültür Bakanlığı Sanatçısı Dernekpazarı ilçesinden olan Ünlü sanatçı Yusuf Cemal Keskin Aday Adaylığı için Müracaatını Trabzon´ dan yaptı.
Müracaatını İl başkanı Haydar Revi´ye yapan Yusuf Cemal Keskin yaptığı değerlendirmede" Ülkemize sayısız hizmetlerde bulunan Ak Partiye gönül veren birisi olarak aday adayı olmaya karar verdim. 21.yüzyıla ülkemizi dünyaya taşıyan Ak Parti kültürümüz ve değerlerimizi bu parti saflarında daha ileriye götüreceğime inandığım için partimiz saflarında halkımız tarafından kabul göreceğine inandığım değerlerimizi harmanlandıracağıma ve 7 bölgenin kültürel değerleriyle kaynaşacağına inanıyorum. İmtiyazsız ve sınırsız bir millet yolu değerlerimizden geçer. Kültürel ve sanat değerlerimizi özümseyen gönüldaşlarımın en büyük ideoloji bu değerlere sahip çıkmaktır. Bu değerlerimizi hayata geçirmenin tek adresi Ak Parti olduğu inancındayım. Bu yüzden bende Ak Parti saflarında halkımızın ve partimizin teveccühü olursa Milletvekili olarak yoluma devam etmek istiyorum. 3 dönemdir Aday olamasam bile, ilk günkü gibi aynı şevkle partimizin emrinde olacağım,"dedi.
Yusuf Cemal Keskin Kimdir?
1954 yılında Çaykara ilçesinin zeno zana (bugünkü dernekpazarı günebakan) köyünde doğdu. ilk ve ortaokulu çaykara´da, liseyi ise ailece göç ettikleri İstanbul´da bitirdi. Daha 5 yaşındayken babasının hediye ettiği kemençeyle başladı çalmaya. Ortaokul yıllarında düğünlerde çalıp aile bütçesine katkıda bulunuyordu. kısa zamanda ünü çaykara´yı aşıp sürmene, of ve Rize´ye ulaştı.
1968 yılında İstanbul´a babasının yanına geldi. Babası yusuf cemal´i o zamanın kemençe ekollerinden sırrı Öztürk ve ali genç´le tanıştırdı. Yusuf ilk dönemlerinde bu ustaların etkisinde kaldı. Dr. hasan akaç, Yusuf´u bu dönemde Türk folklor kurumuna götürdü. Bu arada Yusuf cemal 3 tel yerine 4 telli kemençe çalmaya başlamıştı.
4 telli kemençeyi ustalıkla kullanan Yusuf Cemal hem bu alanda teknik bir devrim yapmıştır, hem de hemen tanınan kendine özgü stilin yanı sıra boğuk fakat kıvrak kemençe tonunu da yaratmıştır. Yusuf cemal ilk kasetini 1975 yılında başka bir enstrümanın eşliği olmadan tek başına yapmıştır, yazık ki bugün bu albüme dair herhangi bir iz kalmamıştır. Yusuf cemal kemençeyi kendi deyimiyle "alevi ustaların bağlamayı taşıdıkları gibi onurla" taşımıştır. Yusuf Cemal evinde 90 civarında kemençesi olmasına rağmen merhum babasının yıllar önce köyde yaptığı kemençeyi kullanmakta ve babasına minnet duygularını belki de bu şekilde ödemektedir.
Haber: Yaşar Falcı/Dernekpazarı