Ülkemizde her sene 12-18 Aralık Tarihleri arasında Kutlanan ?Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası? İlçemiz Taşkıran Eğitim Kurumlarında gerçekleştirilen çeşitli Organizasyonlar ile kutlanıyor.
İLK ORGANİZASYON ORTAOKULDAN
Okulumuzda Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası ile ilgili ilk Organizasyon 17 Aralık 2019 Salı Günü Mustafa Özer Ortaokulu tarafından gerçekleştirildi.
Yerli Malı Haftası Etkinlikleri kapsamında Öğretmenler de hazırladıkları yiyecekleri Tüm Öğrencilere ve öğretmen Arkadaşlarına ikram ettiler.
Okul Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Müdür Yardımcısı Abdurrahman İşcan tarafından Öğrenci ve Öğretmenler için Çiğ Köfte yoğruldu.Ve ikram edildi.
Ayrıca;Öğretmen Ayşe Güner tarafından Öğrencilere ev yapımı baklava ikramı gerçekleştirilirken Öğretmen Seda Yavuz tarafından yine kendi elleri ile yapmış olduğu börek,Öğretmen Ayşe Songül Akyüz tarafından damak tadında evde yapılmış Lahana Sarması,Öğretmen Hümeyra Özcan tarafından Yöresel Meyve,Öğretmen Büşra Rendeci tarafından Kuruyemiş,Öğretmen Ayla Öztürk tarafından evde yapılmış Börek,Öğretmen Gülpınar Sarkı tarafından pasta,Öğretmen Esra Civil Erdoğan Tarafından Mahalleye ait Yöresel lahana Sarması,Öğretmen Kübra Yıldız tarafından ise tatlı yapılarak Öğrencilere ikram edildi.Bu yiyeceklere öğrencilerin evden getirmiş oldukları yiyecekler de eklenince ortaya muhteşem bir Yerli Mutfak çıkmış oldu.
Öğle yemeğinde Öğretmen ve öğrenciler hep birlikte bir güzel karınlarını doyurarak Yerli Malı Coşkusunu hep birlikte yaşadılar.
OKULUMUZDA GERÇEKLEŞTİRİLEN DİĞER ETKİNLİKLER
Taşkıran Eğitim Kurumlarımızda gerçekleştirilen diğer etkinlikler ise şu şekilde.1-Sınıflarda ve Okulun Koridorlarında Yerli Malı ile ilgili Afiş Çalışması
2-Yerli Malı ile ilgili Veli Duyarlılığını artırmak amacı ile Okul İdaresi tarafından Velilere Mektup gönderildi.
3-Okulda ayrıca Tutumluluk Panosu oluşturuldu ve bu pano Öğrenci çalışmaları ile dolduruldu.
4-Anasınıfı ve İlkokul 1 ve 2. Sınıf Panolarında Öğrencilere Meyve Boyama Etkinliği gerçekleştirildi ve bu çalışmalar Sınıf Panolarında sergilendi.
5-Tüm Sınıflarda Yerli Malı Haftası ile ilgili Poster Çalışması gerçekleştirildi.
MÜDÜR HACIMAHMUTOĞLU-DOĞAL BESİNLER TEMEL YAŞAM KAYNAĞIMIZ
Taşkıran Eğitim Kurumları Müdürü İdris Hacımahmutoğlu Tutum Yatırım ve Türk Malları ile İlgili yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi.Okulumuzda eğitim gören öğrencilerimizi her türlü gıda maddeleri bir yana kendi el emeğimizle atalarımızdan süre gelen gıda maddelerinin devam ettirilmesi konusunda ve unutulmamak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda tekrarını yaparak gelenek ve görenekler çerçevesinde hazırlanan türlü yiyeceklerle hem tekrar tatma ve hemde etkinliği kutlamış bulunmaktayız. Yerli malı Türk´ün malıdır.?dedi.
İKİNCİ ORGANİZASYON İLKOKULDAN
Tutum Yatırım ve Türk Malları ile ilgili İkinci Organizasyon ise 18 Aralık Çarşamba Günü Yine İlçemiz Taşkıran Eğitim Kurumlarında gerçekleştirilecek.
TUTUM YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI NEDİR?
Yerli Malı Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye´de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır.
I. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır. Bu amaçla Atatürk başkanlığında, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi toplandı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde TBMM´de bir konuşma yaptı. Konuşmasında ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularını anlattı. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlandı. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirildi.
Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ´´yerli malı kullanmanın önemi´´ vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir. İhtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde durulur. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durulur.