Tarih: 22.03.2017 22:39

Trabzon ÇAY-DER Hızlı Başladı

Facebook Twitter Linked-in

Bir süre önce göreve başlayan, Trabzon Çaykara-Dernekpazarı Kültür Yardımlaşma Derneği yeni yönetimi sosyal etkinlikler kapsamında faaliyetlerini sürdürüyor./resimler/2017-3/22/2242038889970.jpgTrabzon Çaykara-Dernekpazarı Kültür Yardımlaşma Derneği sosyal etkinlikler kapsamında sigaranın zararlarının masaya yatırıldığı, ?Sigaranın insan sağlığına etkileri ve sigara Bağımlılığının tedavisi? konulu konferans Hamamizade kültür merkezinde düzenlendi./resimler/2017-3/22/2242404620852.jpg?HATTAT SANATI SERGİSİ?

Ekinlik kapsamında, Çaykara Kabataş Mahallesindeki Kaban Camii´nde görevli İmam Hatip Murat Yüce ile Yavuz Yüce´nin uzun süredir devam ettirdiği Ahşap Yakma ve Dağlama Sanatı ve karma çalışmalarından oluşan eserler sergilendi. 

Çaykara Kabataş Mahallesi Kaban Camii´nde görev yapan Murat Yüce, İmam hatiplik görevinin yanı sıra çocukluğunda hobi olarak başladığı ve görev aldığı İmam Hatip görevinden sonra namaz aralarında devam ettirdiği hat sanatını da gelecek nesillere taşımak için büyük gayret gösteriyor. 

/resimler/2017-3/22/2243212554174.jpg  "YEŞERTEBİLECEK BİR TOHUMUNUZ MUTLAKA VARDIR"

?Ahşap Yakma ve Dağlama Sanatı? Ahşap üzerine yakma olarak belli hat birçok hat çalışmalara imza atan Yüce, aynı zamanda Trabzon ve Çaykara´ da sergiler açtı. Çalışma aşamaları Ahşap temini: Kayın, Kavak, Huş Kontrplak üzerinde genelde çalışmalar yapıyor. Ahşap üzerine çizim İlmik ilmik yakma işlemi sonrasında, dolgu verniği ve sonrasında cila yaparak yaptığı hattatları çerçeve haline getiriyor. 

İmam hatiplik görevinin yanında hat sanatıyla uğraşmanın Çocukluk hayali olduğunu ve bunun gerçekleştiğini söyleyen Yüce, "Rabbim bana çok daha güzelini nasip etti. Çünkü burası bir külliye, namaz vakitleri arasında zamanımız boş geçmiyor. Ayrıca hattat sanatını öğrenmek isteyenlere dersler veriyoruz. Çok şükür Rabbim hayalimden daha fazlasını nasip etti. Bu işim püf noktası ise kişi bu sanatı sevecek, çünkü sanatın ana gayesi Allah´a ulaşmaktır. Burada yaptığımız çalışmalar herkesin de dikkatini çekiyor, ?dedi.

"Sanatın gerçek sahibi Cenab-ı Allah olduğunu ifade eden yüce," Sanat herkesin içinde mutlaka tohum olarak bulunur. Marifet onu bulup yeşertebilmektir. İmam, doktor, öğretmen veya mühendis olun ama ne olursanız olun yeşertebilecek bir tohumunuz mutlaka vardır. Başta Çaykara - Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Dr. Ahmet Yaşar Zengin Bey´e ve yönetimine, Ayrıca emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi. 

/resimler/2017-3/22/2243576645113.jpg"SOSYAL KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİMİZE AĞIRLIK VERECEĞİZ"

Trabzon Hamamizade Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Dernek Başkanı Ahmet Yaşar Zengin yaptığı konuşmada, ?Çaykara ?Dernekpazarı Derneğinin yeni dönemde planladığımız bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerle karşınızda olacağız, ?dedi. 

Zengin ,?Yapacağımız bu faaliyetler için her kesin yapıcı eleştirilerini açık olacağız. Bugün halkımız için büyük bir sağlık problemi olan sigara bağımlılığına ayırdık. Amacımız halkımızın hem sağlığını, hem de iş gücünü koruyarak ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamaktır. Dernek olarak bundan sonra çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Prof.Dr.Mehmet Okuyan ile görüştük. Belli aralıklarla derneğimizin bilgisi dâhilinde Trabzon´a gelip konferanslar verecektir, ?ifadesini kullandı.

/resimler/2017-3/22/2244357536848.jpg"FOLKLOR GÖSTERİSİ"

Çaykaralı Folklor duayeni Prof.Dr.Orhan Durgun´un öncülüğünde kurulan Karadeniz uşakları horon akademisinin gösterisi yapıldı./resimler/2017-3/22/2245142508924.jpg"ÜLKEMİZDE HER YIL 100 BİN KİŞİ SİGARADAN ÖLÜYOR"

?Sigaranın insan sağlığına etkileri ve sigara Bağımlılığının tedavisi? konulu konferans için söz alan Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ana bilim dalı öğretim üyesi Prof.Dr.Funda Öztuna, slayt gösterimi ile sigaranın zararlarını ve tütün bağımlılığının tedavisi ile ilgili konferans verdi. ´Sigaranın başkalarına çok zarar verdiği ortaya çıktı. Sigara içenlerin hem kendine hem de etrafta bulunanlara zarar verdiğini ifade eden Öztuna, ?etrafınızdaki bir insan hasta oldu, bunun hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Bu manada herkesin yaşama hakkına saygılı olmalıyız. Ne zarar gör, ne zarar ver. En büyük salgın hastalığın sigara olduğunu belirtti. Bu hastalığı önlemek için toplum olarak dumansız hava sahası oluşturmak umuduyla kapalı ortamlarda sigara içilmesinin yasaklandığını hatırlatan Öztuna, sigarayı bırakmak için ücretsiz poliklinikler açıldığını herkesin bu konuda üzerine düşeni yapması lazım. Her yıl 100 bin insanımızın sigaradan kaynaklanan hastalıklardan kaybettiğimizi düşünürsek bu konunun vahametini daha iyi anlarız´´ diye konuştu.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —