Tarih: 18.10.2024 12:05

.Trabzon'da Yaylalar Karlandı

Facebook Twitter Linked-in

Son günlerde devam eden soğuk ve elverişsiz hava şartları yüksek kesimlerde kar yağışını beraberinde getirdi.

Trabzon’un en önemli Turizm İlçelerinden Çaykara İlçesinin yüksek kesimleri ve yaylalar 17 ve 18 Ekim tarihlerinde yağan kar ile karla kaplandı.

Turizm Merkezi Uzungöl’de yüksek kesimler Karester Yaylası ve Glazomat mevkisinin üst kısımları ile Demirkapı Mahallesi ve Çayıroba Mahalleleri kar altında kaldı.

Yaylaönü Mahallesi ve Şekersu Mahallesi de yılın ilk kar yağışı ile tanışırken özellikle Şekersu Mahallesi ve yaylalarında kar kalınlığı yaklaşık 10 cm’ye ulaştı.

Her yıl Eylül ayının ortalarında yayladan inen  ve hayvancılık ile uğraşan yaylacılar bu sene havaların güzel gitmesi sebebi ile yaylalarda 1 ay daha fazla kalırken yağan kar ile birlikte yaylacılarda da köye dönüş hazırlıkları başladı.

Şekersu  Büyükyayla’da ikamet eden Zeki Karatay gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Yaylalar belki de son senelerin en güzel havalarının yaşandığı bir dönem yaşadı.Normalde 1 ay önce yayladan iniyorduk.Ancak havaların güzel gitmesini fırsat bilerek yaylada 1 aydan daha faz bir süre daha kaldık.17 Ekim Perşembe günü yaylada kar yağışı başladı.Ortaya çok güzel görüntüler çıktı.Yaylacılar olarak köye dönme zamanımız geldi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —