Trabzon'un O İlçesinde 19 Eylül Gaziler Günü Etkinlikleri

Trabzon'un O İlçesinde 19 Eylül Gaziler Günü Etkinlikleri

GÜNCEL 19.09.2024 13:14:00 0
Trabzon

Trabzon’un Çaykara İlçesinde 19 Eylül Gaziler Günü ile ilgili çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Gaziler Günü ile ilgili olarak Çaykara İlçesinde evler ve işyerleri bayraklar ile süslendi.

Gaziler Günü ile ilgili Tören Çaykara Hükümet Binası  önünde gerçekleştirildi. Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Emre Can Narin,İlçe Emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak ,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,,Çaykara İlçesinde bulunan   Resmi, Daire Amirleri,Muhtarlar ve İlçe Merkezinde bulunan okullardan Öğrenci temsilcileri ve öğretmenler katıldılar .

Kaymakam Erbek ve Başkan Tok Tören başlangıcında törene katılan Gazilerin 19 Eylül Gaziler Günlerini kutladılar.

Kaymakamlık Adına Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,Çaykara Belediyesi adına ise Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Atatürk Büstüne Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı Töreni gerçekleştirildi.

Programın ardından Çaykara Kaymakamı  Gürdal Erbek, Makam Odasında Kurum Amirleri ile bir araya gelerek 19 Eylül Gaziler Günü ile ilgili Tebrikleri kabul etti.

KAYMAKAM ERBEK-GAZİLERİMİZ BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SEMBOLÜDÜR

19 Eylül Gaziler Günü ile ilgili açıklamada bulunan Çaykara Kaymakamı Gürdal ERbek,vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca tüm zorluklara omuz omuza göğüs geren milletimizin, gerektiğinde bu uğurda canını vermekten çekinmediğini hatırlatarak, “Vatanın bölünmez bütünlüğü, şanlı bayrağımız ve devletimizin ilelebet payidar kalması için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır” dedi.

Kaymakam Gürdal Erbek, konuşmasına şu şekilde devam etti “Cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Gaziler Günü vesilesiyle, bu kutsal emanete kararlılıkla sahip çıkarak, kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize layık olmak ve tüm gücümüzle ülkemizi en güçlü şekilde geleceğe taşımak için el birliğiyle çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”

KAYMAKAM ERBEK VE BAŞKAN TOK’TAN GAZİLERE ZİYARET

19 Eylül Gaziler Günü dolayısı ile Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Ataköy Mahallesinde ikamet eden Hüseyin Sakal ve Fehmi Ayal ile Maraşlı Mahallesinde ikamet eden Nusret Zazoğlu ve Uzungöl Mahallesinde ikamet eden Mehmet Özkan’ı evlerinde ziyaret ederek Gaziler Gününü kutladılar.