.Turizm Merkezi Uzungöl'de 2. Etap Altyapı Çalışmaları Başlıyor

.Turizm Merkezi Uzungöl'de 2. Etap Altyapı Çalışmaları Başlıyor

GÜNCEL 24.09.2024 19:24:00 0
.Turizm Merkezi Uzungöl

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de İkinci Etap Altyapı çalışmaları başladı.

Turizm Sezonu öncesinde 1. Etap çalışmaları tamamlanan ve 2024 Yılı Turizm sezonu dolayısı ile sezon sonuna bırakılan bir çok altyapı çalışmalarının ikinci etabının bir kısmı başladı bir kısmı da   Ekim Ayının ilk haftası itibarı ile başlayacak.

İkinci etap yol çalışmaları Gölbaşı Mahallesi Mustafa Kemal Akyüz Caddesi’nde başlamış olup hali hazırda 100 metre yol sökümü gerçekleştirilmiştir. Asfalt sökümü sonrasında mühendis raporlarının netleşmesi ile asfalt altı betonlaşmanın yapılıp yapılamayacağı zamanla netlik kazanacak.

Önümüzdeki günlerde Gölbaşı Mahallesinde bulunan Büyükşehir Parkı etrafında alt yapı çalışması başlayacak. Büyükşehir parkı etrafında çalışmanın bitişine müteakip Kule Kafe ile Kolombiya cafe arasındaki yolun arnavut taşı söküm işlemine başlanılacak, ardından seviye tespiti yapılıp betonlaşmaya geçilecektir. 

Kolombiya Cafe’den Ada Restaurant yönüne doğru arnavut taşı sökümü gerçekleştirilecektir. Şantiye mühendisleri ekim ayı ortasını ifade ettiler.Ancak yöre halkı mevcut şartlarda bu çalışmaların Kasım ayının ortalarını bulacağını tahmin ediyor.

Okul-Cami güzergahında halihazırdaki projede kaldırım çalışması olmasa da esnaf ve muhtarlığın talebiyle Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un da ek dilekçesi ile yolun gidiş gelişli olmak kaydıyla 6 metreye indirilmesi, yolun asfaltlanması, geri kalan alanların da sağ ve sol olarak kaldırım alanına bırakılması talep edildi.

TOKİ’nin onayı halinde bu şekliyle esnaf ve turistler için daha rahat bir alışveriş alanı tahsis edilmiş olacak.

Merkez Cami-Büyükköy güzergahında TOKİ’nin elektrik altyapısı inşasında vermiş olduğu zararları telafi etmek için sağ ve soluna kaldırım çalışması yapılacaktır fakat Büyükköy yolu proje dışı olduğu için asfaltlanma ihtimali ek dilekçeler ve talepler doğrultusunda zamanla netlik kazanacak.

Önal Market-Değirmen arasındaki ana caddede söküm işlemleri tüm bu süreçler bittikten sonra başlayacak, esnaf tarafında kaldırımlar yenilenecek fakat proje uyulmayarak hali hazırdaki yol genişliği korunacaktır. Yol söküm sonrasında tek şeritte betonlama yapılıp trafik akışı diğer şeritten yürütülecek. 

Uzungöl Muhtarı Selman Dilek yaptığı açıklamada Turizm sezonunun sona ermesi ile birlikte Turizm Merkezi Uzungöl’de Altyapı Çalışmalarının başladığını ve yoğun bir çalışma temposu içerisinde Turizm Merkezi Uzungöl’ü 2025 Yılı Turizm sezonuna hazırlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Gerçekleştirilen Altyapı çalışmaları ile ilgili olarak Başta Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok olmak üzere emeği geçen tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarına teşekkür eden Uzungöl Muhtarı Selman Dilek Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’a ayrıca Proje ile ilgili ek dilekçeler ile gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili Uzungöl Halkı adına teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.