Turizm Merkezi Uzungöl'de Gelkeneksel 7. Alabalık Avlama Yarışması

Turizm Merkezi Uzungöl

Turizm Merkezi Uzungöl'de Gelkeneksel 7. Alabalık Avlama Yarışması

Turizm Merkezi Uzungöl'de 7.Geleneksel Alabalık Avlama Yarışması Gerçekleştirildi.

Trabzon Av Market tarafından organize edilen Geleneksel Uzungöl 7.Alabalık Avlama Yarışması 14 Temmuz 2024 Pazar Günü gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 12.Bölge Müdürlüğü Trabzon Şube Müdürlüğü Tabiat Turizm Etkinlikleri kapsamında Trabzon Av Market tarafından organizasyonu gerçekleştirilen Geleneksel Uzungöl 7. Alabalık Avlama Yarışması 14 Temmuz 2024   Pazar Günü Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de gerçekleştirildi. 

Organizasyonu  Fatih Saran’ın da ortak olduğu Trabzon Av Market tarafından gerçekleştirilen Geleneksel Alabalık Avlama Yarışması Trabzon Milli Parklar İl Müdürlüğünün de katılımı ile gerçekleştirildi ve yarışmanın hakemleri Trabzon Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından sağlandı. 

Organizasyona Doğa Koruma ve milli parklar 12. Bölge Şube Müdürü Pınar Akgün, Tarım Orman Balıkçılık Su Ürünleri Müdürü Bayram Sancar, Milli Parklar Erzurum Bölge  Müdürü Akif Ümüzer,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı  ve Çaykara Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Keleş ve sporcular katılım sağladı. 

Yaklaşık 50 Sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen yarışma Uzungöl’de göl çevresinde saat 09.00’da b aşladı ve saat 13.00’da sona erdi.Yarışmada yarışmacılar tuttukları balıkları organizasyon komitesine gösterdikten sonra balıkları tekrar göle geri bıraktılar ve hiçbir balık avlanmadı 

Yarışma kapsamında toplam 86 adet balık yakalandıktan sonra tekrar göle geri bırakıldı. 

Havanın yağmurlu olmasına rağmen sporcuların yarışmaya katılımı çok yoğun oldu.Yoğun yağmurun altında sporcular saatlerce balık avlayarak dereceye girmeye çalıştılar.

Yarışmada Kadir Cihan Pastil, tutmuş olduğu 5 adet balık ile yarışmanın şampiyonluğunu elde ederken Ali Kemal Nuhoğlu2.Mustafa Keskin 3. ,Yunus Emre Arslan  ise dördüncü oldu. 

Yarışmada dereceye giren ilk 10 sporcuya çeşitli ödüller takdim edildi. 

Yarışmada ilk 10 dereceyi alan sporcular şu şekilde sıralandı

1-Kadir Cihan Pastil

2-Ali Kemal Nuhoğlu

3-Mustafa Keskin

4-Yunus Emre Arslan

5-Erkan Soylu

6-Sefa Çavdar

7-Yusuf Uzun

8-Muhammet Koç

9-Akın Kılıç

10-Mehmet Namlı

MİSAFİRLERDEN YARIŞMAYA YOĞUN İLGİ 

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de gerçekleştirilen Yarışmada hava yağmurlu olmasına rağmen  ile yarışma neşeli ve eğlence dolu bir atmosferde gerçekleştirildi.

Uzungöl’ü ziyarete gelen on binlerce misafir göl çevresinde yürüyüş gerçekleştirirken yarışmacıların alabalık heyecanını keyifle izlediler ve bolca resim çekerek bu anlamlı anı kalıcı hale getirdiler. 

Espiri dolu bir ortamda neşe ve kahkaha içinde gerçekleştirilen yarışma sonunda toplu bir aile fotoğrafı çekilirken ödül töreni gerçekleştirildi ve program birlikte gerçekleştirilen mangal partisi ile sona erdi.

Cüneyt Aloğlu, Tarım Orman Balıkçılık Su Ürünleri Müdürü Bayram Sancar, Milli Parklar Erzurum Bölge Müdürü Akif Ümüzer,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı  ve Çaykara Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Keleş,Prof. Dr. Nadir Başçınar Yarışmada dereceye giren ilk 10 sporcuya çeşlitli para ödüllerinin yer aldığı çekleri taktim ettiler.



İlginizi Çekebilir