Turizm Merkezi Uzungöl'de Türkü ve Sinema Keyfi

Turizm Merkezi Uzungöl

Turizm Merkezi Uzungöl'de Türkü ve Sinema Keyfi

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’de Türkü ve Sinema keyfi birlikte yaşandı.

Uzungöl Muhtarı Selman Dilek ile Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş’in ortak organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinlik 25 Ağustos 2025 Pazartesi akşamı gerçekleştirildi.

Çaykara Kaymakamı Ali Sapmaz,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Uzungöl Muhtarı Selman Dilek gerçekleştirilen etkinliğe katılım sağladı.

Program kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı gezici tırı Uzungöl’e getirilerek okul bahçesine yerleştirildi.

Yaklaşık 10 Sanatçıdan oluşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği korosu programda dinleyenlere hem Türk Halk Müziğinin güzel türküleri hem de Karadeniz oyun havalarından oluşan türküler ile muhteşem bir akşam yaşattılar.

Türk Halk Müziği ve Karadeniz Müziğine emek vermiş olan emektar sanatçıların resimleri ekrana yansıtılarak türkülerinin canlandırıldığı programda vefa kavramının ne kadar önemli olduğu bir kere daha gözler önüne serildi.

Programın ikinci bölümünde ise Gezici Sinema etkinliği kapsamında Başrollerini Kadir İnanır’ın paylaştıkları “Selvi Boylum,Al Yazmalım isimli Türk filmi izleyiciler ile buluştu.

Uzungöl Halkı ile yerli ve yabancı misafirlerin çok büyük bir ilgi gösterdikleri Konser ve Sinema etkinliği çok yoğun bir kalabalığın katılımı ile gerçekleşti.



İlginizi Çekebilir