Turizm Merkezi Uzungöl'den Algı Operasyonlarına Cevap Var

Turizm Merkezi Uzungöl

Turizm Merkezi Uzungöl'den Algı Operasyonlarına Cevap Var

Turizm Merkezi Uzungöl’de Sosyal medya üzerinden oluşturulmaya çalışılan algı operasyonu ile ilgili açıklama geldi.

Önce Trabzon’da bazı sosyal medya hesaplarında daha sonra ise Ulusal Basın alanında Göl üzerinde Müsilaj gibi yağlı bir tabakanın oluştuğunu ifade eden paylaşımlar üzerine Uzungöl Muhtarı Selman Dilek,Uzungöl Muhtarlarından Mustafa Tahan, ve Uzungöl’ü ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirler Turizm Merkezi Uzungöl’e yönelik olarak oluşturulmak istenen algı operasyonuna tepki gösterdiler.

ESKİ MUHTAR TAHAN

Her Turizm sezonunda aynı algı operasyonları oluşturularak Uzungöl’ün karalanmaya çalışıldığını ifade eden Uzungöl Muhtarlarından Mustafa Tahan,kimi zaman hizmet kalitesi,kimi zaman aşırı yüksek fiyat,kimi zaman doğanın zarar gördüğü gibi haberler ile Dünya Turizm Merkezi Uzungöl’e zarar verilmeye çalışıldığını,ancak oluşturulmak istenen her algı operasyonu sonrasında Uzungöl Turizminde yükselme meydana geldiğini ve 50 seneden bu yana Uzungöl’ün Ülke ver Dünya turizmine hizmet vermeye devam ettiğini sözlerine ekledi.

MUHTAR DİLEK-BAZI ÇEVRELER ALGI OIPERASYONU YAPIYOR

Uzungöl Muhtarı Selman Dilek,Uzungöl’ün her sene olduğu gibi 2024 yılında da büyük bir özveri ve fedakarlık ile Ülke ve Dünya Turizmine hizmet vermeye devam ettiğini sözlerine ekledi.

İnsanların bilip bilmeden her konuda yorum yaptıklarını ifade eden Muhtar Selman Dilek,Müsilajın tuzlu suda ve denizlerde meydana gelen ve sıcaklık,deniz suyundaki durağanlık,azot fosfor bolluğu sebepleri ile ortaya çıkan bir kirlenme türü olduğunu,Uzungöl’ün ise tatlı su olduğunu ve Uzungöl’de Müsilaj gibi bir kirlenme türü ile ilişkilendirilmesinin bu haberi yayınlayan insanların bilgisizliklerini ortaya koyma açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.

Uzungöl’de gölün bir çok kaynak sudan beslendiğini ifade eden Muhtar Selman Dilek geçtiğimiz haftalarda yağan yoğun yağmur sebebi ile dağlardan çamurlu su  geldiğini ve bu gelen çamurlu suyun gölün de rengini doğal olarak değiştirdiğini sözlerine ekledi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından geçtiğimiz haftalarda göl kenarlarında ve gölde temizlik çalışması da yapıldığını ifade eden Muhtar Selman Dilek bu temizlik çalışması sonucunda da gölün yüzeyinde bir takım yabancı maddelerin doğal olarak su yüzüne çıktığını sözlerine ekledi.

Şu an itibarı iler Gölün tertemiz ve muhteşem doğal güzelliği ile misafirlerini ağırlamaya devam ettiğini ifade eden Muhtar Selman Dilek,haberde sözü edilen tesislerden göle atık maddelerin bırakıldığı gibi iddiaları Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve Çaykara Belediyesi ekiplerinin araştırması gerektiğini ve bu konuda en ağır yaptırımların da uygulanması gerektiğini,ancak şu ana kadar böyle bir durum ile karşılaşmadıklarını ifade etti.

ADEL ALABDULLAH-UZUNGÖL TURİZM CENNETİ

Uzungöl’ün bir Turizm Cenneti olduğunu ifade eden Suudi Arabistan’dan gelen misafir Adel Alabdullah şu ifadelere yer verdi.

Uzungöl'ün doğasının güzelliği ailem ile birlikte burada kalmamızı sağlıyor. Dünyanın birçok yerine gittim ama Uzungöl güzellikte birinci.



İlginizi Çekebilir