Son on yıllarda yapılan arkeolojik çalışmalar Dünyanın, özellikle Anadolu´nun ve Türklerin tarihi hakkında yeni bilgiler edinmemizi sağladı. Bunların birkaç tanesi aşağıda gösterilmiştir:
1. İstanbul ?Beşiktaş- Barbaros Bulvarında yapılan yer altı kazı çalışmalarında, Türklerin 3500 yıl önce (MÖ 1200-1500 yıllarında) İstanbul´da yaşadıklarını göstermektedir.
(Earliest traces of Turks in Anatolia found in Istanbul,
www.hurriyetdailynews.com ? earliest-traces-of-turks-in-anatolia-found-in...Oct 26, 2017 -)
2. Konya-Çumra-Çatalhöyük´te yapılan kazılarda, Türklerin 10000 yıl önce buralarda yaşadıkları hakkında önemli arkeolojik ve antropolojik bilgiler bulundu.
( Çatalhöyük´te 10,000 Yıllık Türk İzleri... - Benzersiz ...
https://www.facebook.com ? photos ? çatalhöyükte-1000)
3.Şanlıurfa Göbeklitepe´de yapılan kazı çalışmalarında, bundan 12000 sene önce Türklerin bu bölgede yaşadıkları ispat edildi.
(GÖBEKLİTEPE VE NEOLİTİK ANADOLU´DA ÖN-TÜRK İZLERİ ... https://www.pinterest.com ? pin)
Ayrıca Kaşgarlı Mahmud´un 1072-1074 yıllarında hazırladığı Divan-ü Lugati´t Türk adlı eserinin kapak kısmında, Kaşgar- Balasagun´u (Kırgızistan) merkez olarak çizdiği dünya haritasında, Arz-ı Şam (Şam diyarının, topraklarının) kuzeyinde Peçenek, onun kuzeyinde Mesken-i Kıpçak, onun kuzeyinde Bulgar kelimelerini yazmıştır. Bu bize bu bölgelerde daha önceden Türk boylarının yerleştiğini ifade etmektedir. Zaten 1071´de Sultan Alpaslan, Malazgirt´e Diyarbakır´dan gelmişti.
Yukarıdaki bilgi belgeler Türklerin Malazgirt´ten çok önceleri Türkiye´de yerleşik olduklarını ve Sultan Alparslan tarafından 1071´de Anadolu´nun Türk Devleti idaresine girdiğini göstermektedir.
Bütün bunlar 1800´lerdeki bilgilere dayanan dünya tarihinin ve özellikle Anadolu ve Türkler tarihinin 21. Yüzyılda edilen bilgilere göre yeniden yazılması gerektiğini zorunlu hale getirmiştir. Böylece Anadolu ilk yerleşim merkezi ve Türkler ilk yerleşik insanlar olarak bütün dünyanın önüne geçecek.
İŞTE KONUNUN UZMANI BİR TARİHÇİNİN BEYANATI: