Tarih: 16.06.2020 10:39

Uzungöl Bayburt yolu ulaşıma açıldı.

Facebook Twitter Linked-in

Uzungöl´e gelen turistlerin en yoğun olarak ziyaret ettikleri doğa harikası 7 göller bölgesinin devamı olan ve Soğanlı-2 geçidi olarak bilinen Uzungöl, Bayburt bağlantı yolu ulaşıma açıldı..

Ülkemizin ve Bölgemizin en önemli Turizm merkezlerinden Uzungöl’ü ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin yaz sezonunda her iki turistten birinin mutlaka görmek istediği Haldizen deresi vadisi üzerinde yer alan, Balıklı Göl, Aygır Gölü, Pirömer Gölü, Sarıçiçek Gölü, Dipsiz Göl, Çifte Göller, krater gölleri ismi ile yedi göller bölgesi olarak adlandırılan Tabiat güzelliği, doğal yapısı ve Florası ile adeta bir doğa cennetini andıran yolu karşılıklı olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Bayburt İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmalar sonucu ulaşıma açıldı.

Arap turistler yazın ortasında gittikleri 7 göller bölgesinde karları görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Karların geç erimesi dolayısıyla bu vadinin yeşilliği hiç kaybolmuyor. Gelen Arap turistler özellikle Balık gölünü gördükten sonra Aygir gölüne oradan da dağların tepesinden Bayburt ovasın gördükten sonra İkamet ettikleri Uzungöl´e geri dönüyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —