Uzungöl Doktorunu Son Yolculuğuna Uğurladı

Uzungöl Doktorunu Son Yolculuğuna Uğurladı

Uzungöl Doktorunu Son Yolculuğuna Uğurladı

Uzungöl’ün sevilen doktorlarından olan ve  Ankara'da ikamet eden hemşehrimiz  Dr Mustafa Genel Uzungöl’de Son Yolculuğuna uğurlandı.

Her hangi bir rahatsızlığı bulunmayan Doktor Mustafa Genel,Ankara’da evinde hayatını kaybetmişti.

Merhum Mustafa Genel’in cenazesi Ankara’dan Uzungöl’e getirildi.

Uzungöl Halkı tarafından çok sevilen Doktor Mustafa Genel,örnek ahlakı,toplumsal yönünün çok kuvvetli olması,insanlar ile kurmuş olduğu örnek iletişim becerisi ile toplum tarafından çok takdir edilen bir insan olarak tanınmakta idi.

Merhum Mustafa Genel,İnceli Mahallesinden çok uzun seneler Uzungöl Kur’an Kursunda Gönüllü yöneticilkik yapan ve Kur’an Kursunun bu günlere gelmesinde çok büyük emekleri olan Örnek Toplum insanı Merhum Hacı Mustafa Genel(DANDİLİ)’nin oğlu,Mehmet Genel’in kardeşi,Hayrettin ve Abdülkadir Genel’in babaları,Hacı İsmail Genel ile Hacı Yaşar Genel’in enişteleriydi.

Merhum Doktor Mustafa Genel 04 EYLÜL 2024 Çarşamba günü Öğle namazını müteakip  Uzungöl Merkez Camiinde kılınan cenaze namazının ardından ,İnceli Mahallesinde  bulunan Aile mezarlığına defnedildi.

Merhum Mustafa Genel’in cenaze namazına Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Uzungöl Muhtarı Selman Dilek,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl BİRLİK A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz ve çok kalabalık bir vatandaş topluluğu katılım sağladı

Uzungöl’ün yetiştirmiş olduğu önemli ilim insanlarından Bayram Genel cenaze töreninde yaptığı konuşmada Doktor  Mustafa Genel’in mesleğini toplum menfaati uğruna görev yeri gözetmeden hakkı ile yaptığını senelerce Uzungöl’de görevli olmadığı halde elinde doktor çantası ile insanların evlerini ziyaret ederek hastaları ile ilgilendiğini ve gönüllü muayene ettiğini ifade etti.

Merhum Doktor Mustafa Genel,kılınan cenaze namazının ardından  İnceli Mahallesinde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

Çaykara Gündem Gazetesi olarak Merhuma Allah’tan rahmet,  kederli yakınlarına başsağlığı dileriz. 

İstanbul’da ikamet eden Uzungöl’ün sevilen Doktorlarından Doktor İrfan İnce Merhum Mustafa Genel’in ani vefatı dolayısı ile duygu yüklü bir mesaj paylaştı.

İşte o mesaj:

Mahçup bir 'Ta'ziye' 

Meslektaşım,büyüğüm ve  değerlim Dr. Mustafa Genel beyefendi

Yaşarken kıymetini bilemedik. 

Değilmi ki modern zamanların kalabalık yalnızllarıyız.

Bizleri mazur gör.

Asıl  biz değil sen hakkını helâl edeydin,

tanıdığım en naif adam..!

Haberi aldığımda gönlümün imbiğinden süzülenler,

 

kıymetsiz ama samimi

 

Sır'lanmak 

 

Kimileri göçüyor 

Kırlangıçlar misali

Herkes Simurgunun

Peşinde

Budur Dünyanın hâli

Gidenler geri  gelmez

Kalanlar kuş misâli

 

Dr İrfan İnce

İLETİŞİM:

Mehmet Genel - Kardeşi:0 532 405 78 67

Hayrettin Genel - Oğlu:0 544 532 3199

Abdul kadir Genel - Oğlu :0 507 704 4825

Hacı ismail Genel - Kaynı:0 537  440 03 27 

Hacı yaşar Genel - Kaynı:0 532  578 03 83



İlginizi Çekebilir