Tarih: 20.01.2025 13:05

.Uzungöl Gençlerinden Şekersu Yaylasında Kar Motoru Heyecanı

Facebook Twitter Linked-in

Turizm Merkezi Uzungöl'de,Şekersu Yaylasında Gençlerin Kar Motoru Heyecanı Yaşanıyor.

Çaykara Şekersu yaylasında gerçekleştirilen Kar Motoru etkinliğinde Muhteşem doğa görüntüsü ile göz kamaştırdı.

Karadeniz ve ülke turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl´ün Şekersu Yaylasında Uzungöl´lü Gençler tarafından gerçekleştirilen Kar Motoru etkinliği hem muhteşem doğa görüntüsü hem de zengin etkinlik kaynakları ile tabiri caiz ise adeta göz kamaştırdı.

Yaz Mevsiminde muhteşem doğal güzelliği ile insanları büyüleyen ve de sezon boyunca on binlerce turistin ziyaret ettiği Uzungöl´ün Şekersu Yaylası kış mevsiminde de Muhteşem kar manzarası ve kayak parkuru ile görenleri kendisine hayran bırakmaya devam ediyor.

Uzungöl´lü Gençler Şekersu Mahallesi muhtarı Mehmet Aygün, Şekersu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Hulusi İlhan,Gürkan Aygün, Orhan İnce, Volkan Alibeyoğlu, Fatih Erdoğan,Zeki Aygün ,Mustafa Kul,Salih Kul ,Mustafa Çakmak,Murat Çakmak,İsmail Çakmak,Ahmet Çakmak ve Yılmaz Hüseyinpaşaoğlu kış mevsimi boyunca her fırsat bulduklarında Şekersu Yaylasına çıkarak hem Kar Motoru keyfi yaşıyor hem de bölgede saklı olan turizm potansiyelini tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyorlar.

Tabanoz, Büyük Yayla, Şekersu Köyü ve Veli Yaylalarında oluşan Şekersu Yaylasında Kış Mevsiminde 4 yayla adeta birleşmiş ve tek yayla konumuna gelmiş durumda

Yaz Mevsiminde bu yaylaların birbirlerine ulaşımı 15-20 dakika sürerken kışın kuş uçuşu kar motoru ile 5 dakikada Veli Yaylasından Tabanoz yaylasına ulaşmak mümkün.

DÜNYANIN EN UZUN KAYAK PİSTİ

Şekersu Mahallesi Kayak Pisti 7 KM Uzunluğunda

Karakaya´dan söz edeceğiz sizlere. Ya da bilinen ismi ile Kırklar Dağı. Kırklar Tepesi ya da Ziyaret Tepesi olarak da biliniyor.

Deniz seviyesinden 3250 Yükseklikte Karakaya. Bölgemizin en yüksek Yerlerinden bir tanesi.

Karakaya´dan Kayak yapmaya başlıyorsunuz. Ödününüzde yaklaşık 7 KM´lik bir Kayak Parkuru var.

Muhteşem Doğal güzellikler eşliğinde Büyük Yayla ve Şekersu Köyünü geçtikten sonra Şekersu Yaylasının alt kısmında yer alan Ğulodo Mevkiinde Değirmenlerin bulunduğu bölgede parkuru tamamlamış oluyorsunuz.

Bu muhteşem parkur hem doğal güzelliği hem de muhteşem altyapısı ise adeta göz kamaştırıyor.

Sadece Uzun Parkur yok Şekersu Yaylasında. Kısa parkurlar da var. İşte size birkaç parkur.

1-Corğorim üstü-Corğorim Dere Yatağı Yaklaşık 1.5 Km

2-Corğorim Üstü-Büyük Yayla-Yaklaşık 2 Km

3-Veli Yaylası-Şekersu Köyü-Yaklaşık 1.5 KM

4-Veli Yaylası-Büyük Yayla-Yaklaşık 3 Km

5-Büyük Yayla-Şekersu Yaylası-Yaklaşık 2.5 Km

6-Corğorim Üstü Tabanoz-Yaklaşık 5 Km

7-Büyük Yayla-Tabanoz Yaklaşık 3 Km

8-Mezarat Şekersu Köyü-Yaylası-Yaklaşık 800 Metre

9-Veli Yaylası Tabanoz-Yaklaşık 6 Km

10-Büyük Yayla Ğulodo-Yaklaşık 4 Km

Bu şekilde onlarca Parkur var Şekersu Yaylasında. Tercih sizin

Neler mi yapabilirsiniz? İşte size tercihler?

1-İsterseniz karda muhteşem bir doğa yürüyüşü yapın. Karların içerisinde bata çıka muhteşem Doğa güzelliği eşliğinde karlar içinde gönlünüzce yuvarlanın isterseniz.

2-İsterseniz yukarıda yazdığım parkur uzunluğuna göre kayak yapmayı deneyin. Kayak için hiçbir şeye ihtiyacınız yok. Sadece karın üstüne kendinizi bırakın hepsi o kadar.

Birden kendinizi yüzlerce metre aşağıda bulursunuz.

Öyle kaza yapma ihtimaliniz de yok. Sadece karın içine batar tekrar çıkarsınız en kötü ihtimalle.

3-İsterseniz Uzungöl´lü Gençlerimizin yaptığını yapın. Kar Motoru ile Şekersu Yaylasında tadına doyum olmayan muhteşem bir Doğa gezintisine çıkın. Uzungöl´ün tüm yaylalarını sadece bir saat içinde dolaşın.

ŞEKERSU KIŞ MEVSİMİNDE DOĞA CENNETİ

Sizlere bir şey önererek başlayacağım bu günkü yazımıza. Artık günlük hayatımızın en önemli parçası olan Google´ye Şekersu Yaylası yazın bakalım karşınıza ne çıkacak?

Yüzlerce fotoğraf var Şekersu Yaylası ile ilgili. Ama hepsi de karsız Şekersu Yaylası Fotoğrafları. Neden mi? Çünkü Şekersu Yaylasına kışın kimse gitmiyor ki. Şekersu Yaylasını kış mevsiminde kimse tanımıyor ki.

Oysa her iki mevsimi de çok farlı çok özel Şekersu Yaylasının. Yazı ne kadar güzel ise kış mevsimi ondan çok daha güzel.Sadece tek bir farkı var kış mevsiminin yaz mevsimine göre.Yazın insanların dolup taştıkları Şekersu Yaylası kış mevsiminde ise kimsesiz ve yalnız kendi halinde bırakılmış.Keşfedilmeyi bekliyor.

DÜNYANIN TESCİLLİ EN BÜYÜK KAYAK MERKEZİ

Yıl 2013?Dönemin Belediye Başkanı Abdullah Aygün´ün en büyük hayallerinden bir tanesi Karester ve Şekersu Yaylalarını kış turizmine kazandırmak. O hayal bu gün de devam ediyor.

Yurt dışından Dünyanın en önemli kayak Uzmanları Belediye Başkanı Aygün tarafından Uzungöl´e davet ediliyor. Ve de onların yanına Uzungöl´lü gençler katılıyor Uzungöl´den. Başta Gürkan Aygün, Merhum Ali İrfan Çakır, Turizmci Şair Mehmet İnan ve diğerleri.

Ve de Yurt Dışlından gelen Uzman Kayakçılar

1-Adrien Coirieri

2-Romain Grojean

3-Jeremy Provost

4-Frederich Laglera

5-Kevın Guri

Birlikte Karester ve Şekersu Yaylalarına çıkıyorlar. Muhteşem doğa yurt dışından gelen misafirleri adeta kendinden geçiriyor.

Günlerce Karester ve Şekersu Yaylalarında konaklıyor Misafirlerimiz. Ve de her boyutu ile mercek altına alıyorlar Karester Yaylasını.

Verdikleri karar hepimize Turizm Dersi verme niteliğindedir. Merak edenler için tuttukları Rapor Uzungöl Belediyesinde mevcuttur.

Rapor aynen şöyle.Karın 6 ay boyunca yerde kaldığı yerden hiç kalkmadığı Karester Yaylası ve de onu takip eden Şekersu Yaylası Kayak Turizmi Altyapısı bakımından Dünyanın en zengin altyapısına sahip. Eğer sahip çıkabilirsek, eğer alt yapı ile ilgili çalışmaları gerçekleştirebilirsek bizler Hem Karester Yaylasını Hem de Şekersu Yaylasını Dünyanın en önemli Turizm Merkezlerinden bir tanesi haline getirebiliriz.

Yazın Çim Kayağı.Kışın Normal kayak.Mevla bizlere muhteşem bir güzellik nasip etmiş.Bize düşen ise o güzelliği işleyip hayata geçirmek ve de insanların hizmetine sunmak

UZUNGÖLLÜ GENÇLER HER GÜN KARESTER YAYLASINDA

Başta Gürkan Aygün, Mehmet İnan ve Murat Özen olmak üzere Uzungöl gençleri her gün Karester ve Şekersu Yaylalarında. Her akşam çaylarını Karester´de Şekersu Yaylasında içiyorlar dersek sanırız abartmamış oluruz.

Muhteşem tabiat eşliğinde gönüllerince  kayak yapıyor gençlerimiz. Ve de aslında kafası birazcık çalışan bizim gibi Uzungöl´e hamallık yapan insanlara aslında şu mesajı vermeye çalışıyorlar.

Ey Uzungöl için kafa yormaya çalışan yöneticiler…Gazeteciler…Uzungöl hamalları…Uzungöl Turizminin geleceğini bizler Uzungöl gençleri olarak önünüze koyuyoruz.Sadece bizlere destek verin.Sadece bizlerin elinden tutun.Göreceksiniz Uzungöl hayal dahi edemeyeceğiniz noktalara varacak.

PEKİ NELER YAPILABİLİR?

Önce Teleferik. Karester Yaylasının ve Şekersu Yaylasının Kış Turizmine kazandırılabilmesi için öncelikle Uzungöl Merkez´den Karester Yaylasına bir teleferik sisteminin kurulması Daha sonra ise Karester Yaylasından Şekersu Yaylasına geçiş sağlayacak teknik bir altyapının hazırlanması gerekiyor. Hem Ülkemizde hem de dünyanın çeşitli yerlerinde bu tür teleferik projelerinin ve de uygulamalarının yüzlercesi mevcut. Yapılan fizibilite çalışmaları sonucunda yaklaşık 4 dakika 13 saniye gibi kısa bir sürede Uzungöl Merkezden Karester Yaylasına Teleferik Sistemi ile çok kolay bir şekilde ulaşılabileceği çok net bir şekilse görülüyor

ALTYAPI

Hem Karester Yaylasında hem de Şekersu Yaylasında Altyapı ile ilgili çalışmalar yapılmalı ve tamamlanmalı.

Altyapı çalışmalarının da tamamlanmasının ardından ise Dünyanın en Büyük Kayak Merkezi olmaya aday olan Karester ve Şekersu Yaylalarını Turizm severlerin beğenisine sunmuş olacağız.

Ve de Karester ve Şekersu Yaylalarının o muhteşem yaz ve kış güzelliğini Turizm Dostları ile paylaşmış olacağız o zaman?

Başta Sorduğumuz soruya sonda cevap vererek bitirelim yazımızı. Karester Yaylasını Kış Turizmine kazandırabilirsek eğer.İşte o zaman Goggle Amcaya Karester Yaylası ya da Şekersu Yaylası diye sorduğunuzda Goggle Amca önünüze Karester Yaylasının ve Şekersu Yaylasının hem Yaz hem de Kış Fotoğraflarını koyacak.Ve de hangisinin daha güzel olduğuna sizler karar vereceksiniz

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —