Uzungöl Turizminin Sembolü Alabalığın Maketini Diktiler

Uzungöl Turizminin Sembolü Alabalığın Maketini Diktiler

Uzungöl Turizminin Sembolü Alabalığın Maketini Diktiler

Karadeniz  Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de Uzungöl Turizmciler Derneği tarafından Uzungöl Turizminin sembolü Alabalığın maketi  dikildi

Yaklaşık 7 metre uzunluğundaki temsili alabalık UZUNGÖL yazısının bulunduğu yerin 50 metre üst kısmında bulunan alana yerleştirildi.

Uzungöl Turizminin Sembolü olan Alabalığın Uzungöl için önemini dile getirmek ve Alabalık Üretimi ile Turizme başlayarak Uzungöl’ün bu günlere gelmesinde çok büyük emekleri olan Uzungöl Turizminin Baş Mimarı Dursun Aliş İnan’a  Vefa amacı ile alana yerleştirilen Alabalık Büstü Uzungöl’ün hem Turizm anlamındaki tarihsel süreci hem de Vefa anlamında çok etkili bulundu.

Yerli ve yabancı misafirler tarafından büyük bir ilgi ile ziyaret edilen Alabalık maketi önünde uzun kuyruklar oluştu ve misafirler alabalık motifinin önünde resim çekmek için adeta sıraya girdiler.

22 Temmuz 2024 Pazartesi Günü Alabalık Büstü alana yerleştirilirken Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı ve Çaykara Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Keleş ile yoğun bir katılım ile Alabalık Heykeli Uzungöl Turizminin hizmetine açıldı.

Bilindiği gibi Uzungöl Alabalığı ile ün yapmış,Uzungöl Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan Uzungöl’de ilk kez alabalık üretimni gerçekleştirerek Turizm sektörüne açılmış daha sonra ise Uzungöl Turizm anlamında büyüyüp gelişerek Turizm anlamında bişr Dünya markası haline gelmişti.

Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,yaptığı açıklamada bu porojenin senelerdir akıllarında olduğunu ancak projenin gerçekleşmesinin bu güne nasip olduğunu ifade etti.

Uzungöl’ün buz gibi soğuk derelerinde yetiştirtilen kırmızı benekli hakiki alabalığın Uzungöl’ün sembolüğ olduğunu ve Uzungöl Turizminin bu günlere gelmesini Alabalığa borçlu olduklarını ifade eden Başkan Mehmet Keleş,1974 yılında Uzungöl Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan ile Merhum Niyazi Sezgin ve oğlu İsmail Sezgin tarafından oluşturulan Alabalık Üretim çiftliği ile Uzungöl’ün Turizm yolculuğuna başladığını günümüzde Turizm alanında bir dünya markası haline geldiğini ifade etti.

Turizmde Vefa kavramının çok önemli olduğunu ifasde eden Başkan Mehmet Keleş,bu sebepten dolayı hem alabalığın Uzungöl Turizmi açısından önemi hem de Uzungöl insanının Turizm anlamındaki emek ve gayretlerinden dolayı Uzungöl Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan’a,Merhum Niyazi Sezgin ile oğlu İsmail Sezgin'e  Vefa anlamında böyle bir çalışma tasarladıklarını ve bu anlamda Uzungöl Turizmciler Derneği olarak böyle anlamlı bir çalışmanın içinde yert aldıklarını sözlerine ekledi.

Uzungöl Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu olarak bu çalışmnaya çok emek verdiklerini ifade eden Başkan Mehmet Keleş,Derneğin genç ve dinamik kadrosu ile şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Uzungöl'ün Sosyal ve Kültürel anlamdaki her türlü etkinlik ve çalışmalarına öncülük yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Alabalık Büstünün açıldığı ilk günde büyük bir ilgi gördüğünü ifade eden Başkan Keleş,bu çalışma sayesinde insanların Uzungöl Turizmi ile alabalık arasındaki ilgiyi çok daha yakından takip edeceklerini sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir