Tarih: 11.10.2018 12:13

Zeki Bilge Bilim ve Teknoloji Şenliğinde

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Arge binasında 9-11 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenen ilk ayağı 9 Ekim 2018 Salı Günü gerçekleşen Tübitak 4007 "Trabzon Bilimle Buluşuyor" projesi kapsamında, Trabzon´un Teknofest´i olarak adlandırılan Bilim ve Teknoloji Şenliğine Zeki Bilge Orta okulu  olarak 30 öğrenci ile katılım gerçekleştirdi./resimler/2018-10/11/1216580896386.jpgRobot gösterileri, 3 boyutlu modelleme, akıl oyunları, arttırılmış gerçeklik, arduino ile devre programlama, algoritma, drone gibi uygulamaların yer aldığı bilim teknoloji şenliğinde atölye ve sergi etkinliklerine yer verildi.

Öğrencilerimiz bu teknolojileri yakından görerek hem eğlenmiş hem de öğrenmiş oldular. Böyle bir ortamda bulunmuş olmaktan çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu olarak Emeği geçenleri tebrik ederiz.

BİLİM VE TEKNOLOJİ ŞENİLİĞİNİ TANIYALIM

 Trabzon´un TEKNOFEST´i olarak değerlendirilen, üç gün boyunca her yaştan altı bin öğrenci, öğretmen ve binlerce sivil vatandaşa ulaşılması ön görülen, 156 farklı etkinlikten oluşan, bilimsel ve teknolojik birçok çalışmanın sergileneceği  ?Trabzon Bilimle Buluşuyor? projesi açılış töreni büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi./resimler/2018-10/11/1217368553438.jpgAçılış törenine Valimiz Yücel YAVUZ, KTÜ Rektör Yardımcısı Hikmet ÖKSÜZ, İl Milli Eğitim Müdürümüz Hızır AKTAŞ, il protokolü, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve sivil vatandaş katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz Hızır AKTAŞ: ?Öncelikle üç gün boyunca sürecek olan TÜBİTAK 4007 ?Trabzon Bilimle Buluşuyor? projemizi ziyaret edip bizleri onurlandırdığınız için sizlere şükranlarımı sunuyor, hoş geldiniz diyorum. /resimler/2018-10/11/1218109491587.jpgİlimiz, son yıllarda bilim ve teknolojinin öğrencilerle ve halkımızla buluşması, yaygınlaştırılması ve üretiminin yapılması noktasında birçok atılım gerçekleştirmiştir. Bu alanda yapılan yatırımlar ise kısa zamanda meyvelerini vermeye başlamıştır. 

Teknoloji alanında geleceğe ve ülkemize yön verecek gençler yetiştiriyoruz! 

 Nihai hedefimiz kendi teknolojisini kendi üreten, alanında uzman, gelecekte bu alanda ülkemize yön verecek gençler yetiştirmektir. 

 Projemiz; bilimin, sokakta oyun oynayan çocuktan lise sıralarında gelecek kovalayan gençlerimize, mahalle esnafımızdan öğretmenlerimize, anne babalardan hekimlerimize kadar 7´den 70´e geniş toplum kitlelerine ulaşmasını, bilimin toplumun her kesimine sevdirilmesini, bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin bireylere bak ve öğren ilkesi ile değil; dokun, hisset, sev ve öğren ilkeleri doğrultusunda kavratılmasını amaç edinmektedir. /resimler/2018-10/11/1218321835720.jpgBilim şenliğimizde herkes kendinden bir şeyler bulacak! 

 Proje kapsamında üç gün boyunca bahçede ağaçların aşılanmasından ve zararsız oyun hamurları ile ilk eserlerin ortaya konması gibi günlük yaşamımızın bir parçası olan bilim alanlarından, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, cerrahi, uzay bilimleri, kodlama, robotik ve algoritma çalışmaları gibi üst düzey bilim çalışmalarını bir arada barındıran şenlik faaliyetlerimizde; her yaş grubundan farklı ilgi alanlarına sahip her birey mutlaka kendinden bir şeyler bulacaktır.? dedi. 

 Valimiz Yücel YAVUZ ise yaptığı konuşmada: ?Ülke olarak zor bir coğrafyada bulunuyoruz. Hedeflerimiz var. Bu hedeflere bilime önem veren, teknolojiyi üreten gençlerimizle ulaşacağız. Bu tip etkinliklerin artarak devam etmesini diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.? dedi. 

 Kurdele kesimiyle gerçekleştirilen açılışın ardından katılımcılar, öğrenci ve öğretmenler tarafından hazırlanan stantları gezdiler. 

 Üç gün süresince, 156 farklı etkinlikten oluşan bilimsel ve teknolojik birçok çalışmanın yer aldığı ?Bilim ve Teknoloji Şenliği? ile proje yapmanın eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, bilim kültürünün yaygınlaştırılması, okul ortamının öğrenen, araştıran ve dinamik yapıya dönüştürülmesini amaçlanmaktadır.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —