Tarih: 16.06.2022 14:34

Zeki Bilge Ortaokulu Öğrencilerini Uğurladı

Facebook Twitter Linked-in

16 Haziran 2022 Perşembe Günü Zeki Bilge Ortaokulu Bahçesinde gerçekleştirilen Mezuniyet Törenine öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdiler.Çaykara Esnaf Odası Başkanı ve Zeki Bilge Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ali Şükrü Aydın öğrencileri bu heyecanlı günlerinde yalnız bırakmayarak mezuniyet törenine katıldı.

Mezuniyet Töreni için Zeki Bilge Ortaokulu Yönetici ve öğretmenleri ile öğrenciler tarafından Zeki Bilge Ortaokulunun bahçesi  tabiri caiz ise bir gelin gibi süslendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşması Okul Müdürü Tayfur Demirali tarafından gerçekleştirildi.

Müdür Demirali’nin konuşmasından satır başları;

Kıymetli Velilerimiz.8 Sene önce sizlerden emanet olarak aldığımız kıymetli evlatlarımızı,öğretmenlerim ve tüm çalışanlarım ile birlikte özgüveni yüksek,ne istediğini bilen,hedefleri için cesaret ile hareket eden,bilgili,görgülü,Ülkesini ve insanları çok seven bireyler olarak tekrar sizlere emanet etmekten çok büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyorum.

Değerli Öğretmen arkadaşlarım…Bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp,erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli daha bu gün buradan uğurluyoruz.Onlara göstermiş olduğunuz rehberlik,şefkat ve ilgi için sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.

Sevgili Gençler…Okula başladığınız ilk günden bu yana eğitildiniz ve bilgi ve erdem ile donatıldınız.Üç şeyden asla vaz geçmeyiniz.Sağlık,saygı ve sevgi.Bu üç şey size,ailenize ve ülkemize mutluluk getirecektir.Sağlıklı düşünen insan çok çalışacak,saygılı olan kişi başkalarını fark edecek,ve sevgi dolu kişi de başta kendi ülkesi olmak üzere tüm insanlığı sevecektir.

Hızla değişen bu dünyada değişime ayak uydurmak,Muassır Medeniyetler seviyesine bizleri taşımak için şarttır.Sizlerden dürüst,çalışkan,sevgi dolu,adil iyi bir insan,değer ve tutumlara bağlı olmanızı arzuluyorum.

Ülkemizin umudu ve geleceği sizlersiniz.Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu gerçeği “Bütün umudum gençliktedir” vecizeleri ile ifade etmiş ve Ülkeyi ve bütün değerleri gençlere emanet ederek göstermiştir.İnanıyorum ki sizlerde umutları ve sizlere duyulan güveni boşa çıkarmayacak,Ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız.Bilim ve Teknolojik gelişmeleri izleyecek,o gelişmeleri öğrenerek milletimizin değerli evlatlarına hizmet olarak sunacaksınız.

Müdür  Demirali’nin konuşmasının ardından mezun olan öğrenciler tek tek anons edilerek tören alanına davet edildi.Öğrencilerin tören alanına ellerinde bayraklar ile yürümeleri davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Okul Birincisi seçilen Ece Turan sahneye davet edildi.Öğrenci Turan tarafından bir teşekkür konuşması gerçekleştirildi.

Daha sonra Mezuniyet Belgesi töreni gerçekleştirildi.Öğrenciler sıra ile sahneye davet edildi.Ve Öğrenciler mezuniyet belgeleri her 5 öğrenciye bir öğretmen verecek bir şekilde ayrı ayrı paylaştırılarak verildi.

Törenin son bölümünde ise Okul Müdürü Tayfur Demirali’nin komutu ile öğrenciler keplerini havaya atarak Zeki Bilge Ortaokulu serüvenlerini tamamlamış oldular.

Kep Atma Töreninin ardından çalan Trabzonspor marşı ile öğrenciler Trabzonspor’un Şampiyonluk coşkusunu mezuniyet coşkusu ile birleştiren daha sonra ise oyunlar oynayarak mezuniyet coşkusunu tamamladılar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —