Zeki Bilge Ortaokulu Yaşat ki Değer Bulsun Projesi İle Meslekleri Tanıyor

Zeki Bilge Ortaokulu Yaşat ki Değer Bulsun Projesi İle Meslekleri Tanıyor

Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu tarafından öğrencilere okul seçiminde rehberlik yapmak amacı ile gerçekleştirilen Mesleki tanıtım Seminerleri devam ediyor.

Okul İdaresi ve öğretmenler tarafından Hayalimdeki Meslek Sloganı ile  “Yaşat ki Değer Bulsun”   projesi kapsamında  İlçemizde serbest çalışan Avukat  Gülsüm Bodur öğrenciler ile buluşturuldu.

Avukat Gülsüm Bodur tarafından 2022 Yılı Aralık ayının konusu olarak belirlenen Adalet kavramı konusunda  öğrencilere konferans verildi.

Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu tarafından başlatılan “Yaşat ki Değer Bulsun”” temalı Mesleki Tanıtım Günü Aralık ayı Öğrencilere Mesleki Tanıtım Rehberlik Toplantısı 27 Aralık 2022 Pazartesi günü  Çaykara Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Tayfur Demirali,Rehber Öğretmen ve Sınıf Rehber Öğretmenleri tarafından  8. Sınıf öğrencilerine mesleklerin tanıtılması ve öğrencilerin ilgi ve istidatları doğrultusunda tercih yaparak hem bir üst öğrenim kurumuna hem de yüksek öğrenime hazırlanması hedefleniyor.

Her ay düzenli olarak gerçekleştirilecek olan Mesleki Tanıtım Günleri kapsamında farklı meslek gruplarından işini severek ve başarı ile yapan meslek temsilcileri Çaykara İlçesine getirilerek hem meslekleri tanımaları sağlanacak hem de gelen konukların ortaokul yıllarında meslek seçimi ile ilgili duygularını paylaşarak öğrencilerin dünyalarına ışık olmaları sağlanıyor.

Mesleki Tanıttım Seminerinde Serbest Avukat Gülsüm Bodur tarafından öğrencilere Avukatlık Mesleği ve Hukuk Fakültesinde okuma şartları ile öğrencilerin bu mesleği tercih etmeleri ve bu meslekte başarılı olabilmeleri için sahip olmaları gereken şertlar ile ilgili bilgi verildi.

Programın son bölümünde ise soru cevap yöntemi ile öğrencilerin seminer ile ilgili soruları cevaplandı.Avukat Bodur öğrencilerin tüm sorularına büyük bir içtenlik ve samimiyet ile cevap vererek öğrencilerin adalet kavramını kavramalarını ve bu konuda sağlıklı tercihler yapabilmelerine imkan sağlamaya çalıştı.

Zeki Bilge Ortaokulu Mesleki Tanıtım Günleri her ay farklı Meslek gruplarının başarılı temsilcilerini öğrenciler ile buluşturarak ve tanıtımı ile devam edecek.

 



İlginizi Çekebilir