Zihni AĞIRMAN

Tarih: 31.10.2021 18:51

TRABZONSPOR İÇİN KENETLENMEK

Facebook Twitter Linked-in

Geçen sezon 40 maçta 19 galibiyet 14 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 71 puan toplayan Trabzonspor, 84 puanla şampiyon Beşiktaş’ın ardından aynı puanla Galatasaray ve 82 puanla Fenerbahçe’den sonra ligi dördüncü sırada tamamlamıştı.

Attığı 50 gole karşılık kalesinde 17 gol görmüştü.

Geçen sezon hatta bir öncesi sezon dâhil hepimiz “O sene bu sene” demiştik.

Ancak son haftalarda yaşanan hoca değişiklikleri ve beklenmeyen mağlubiyet ile beraberliklerle “O sene bu sene”yi gerçekleştiremedik ne yazık ki.

2021-2022 sezonunda hoca arayışını Abdullah Avcı ile gideren ve kendisine “Trabzonspor’a hoca olmak nasıl bir duygu” sorulduğunda verdiği cevap aslında bugünlerin habercisiydi diyebiliriz.

Trabzonspor gibi bir kulüpten teklif almak kolay değil, sabaha kadar uyuyamadım” cevabıyla aslında Abdullah Avcı’nın Trabzonspor’la ikinci baharın yaşanacağının ışığıydı bu.

Trabzonspor Abdullah Avcı için iyi bir şans, Trabzonspor için Abdullah Avcı da iyi bir şans.

Eğer bugün Abdullah Avcı “Çok sevdiğim bu şehirde çok güzel duygular yaşıyorum” deyip gözyaşı döküyorsa bu verilen doğru kararların ve sağlanan başarının temelidir.

Geçen sezon 40 haftada alınan 19 galibiyete karşılık bu sezon 11 haftada bu sayı 8’e ulaşmışsa ve ligin tek yenilmeyen takımı unvanına sahip isek bu inanmışlığın ve birbirini tamamlamanın eseridir.

Ligde 22 gole en fazla gol atan takım konumundaki Trabzonspor bu güllere karşılık kalesinde gördüğü sadece 10 golle en az gol yiyen üçüncü takım hüviyetinde olması başarıdır.

Öncelikle yönetimi tebrik ediyorum.

Hoca seçiminden, isabetli transferlere kadar hep başarılı bir grafik çizdiler.

Batak duruma gelen bir kulübü o durumdan çıkarmak yönetimin başarısıdır.

Her şeyden önemlisi kocaman bir camiayı bir ahenk içerisinde tutmak başarının ana kaynağıdır.

Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulunu kutluyorum.

Peki, “O sene bu sene mi?”

Evet, bana göre “O sene bu sene”

1994-95,

2000-2005

ve 2010-2011 sezonlarında şampiyonluğu resmen gasp edilen Trabzonspor’un alın teri bu sene çalınamayacak.

Çok üzgünüm

Bu sene çalamayacaksınız?

Bu sene şike yapamayacaksınız

Ve 10 yılda bir kapısının eşiğinden döndüğümüz şampiyonluğa 38 yıl aradan sonra yeniden kavuşacağız.

Duygusal yazıyorum evet

Gazeteci taraf olmaz ama ben tarafım evet

Çünkü haksızlığa uğrayan, alın teri çalınan, hırsızlığa maruz kalan bir efsanenin hakkını arıyoruz

Savunuyoruz, savunacağız.

Ligin en iyi futbolunu oynayan ve adeta futbolun efendisi gibi ligin ilk sırasında oturan, ligin ağası Trabzonspor için “O sene bu sene”

38 yaşına gelmiş hiçbir Trabzonspor’un yaşamadığı o şampiyonluk duygusunu bu sezon hep birlikte yaşayalım.

Takım mükemmel bir ahenkte gidiyor.

Trabzonspor’un ayarlarıyla oynanmasın, sinir uçlarına dokunulmasın.

Önümüzdeki ay kongre var,

Süreç şimdiden başladı bile.

Kongre süreçleri zor süreçtir

Bir aday kazanamayacak olsa da ortaya çıkması şehrin birlik ve beraberliğine bütünlüğüne zarar verir. Trabzonspor’a aday olmayı düşünenler liste yaparak değil bu huzur ortamında takım şampiyonluğa giderken gelsinler kongre salonunda düşüncelerini paylaşsınlar.

Fikir anlamında katkı sağlamak da kulüp için bir kazanımdır. Trabzonspor şampiyonluğa koşuyor. Yürüyen tekere çomak sokmak Bordo-Mavili camiaya zarar verir.

Ahmet Ağaoğlu sonrası için planlarını, programlarını yapabilirsiniz. Zira ortada hem kurumsal hem de sportif olarak çok başarılı bir dönemdeyiz.

Unutmayın önceki dönemlerde kulüpte maaşların ödenip ödenmediği, piyasa borçlarının ödenip ödenmediğinin belli olmadığı günleri yaşadık.

Onlarca dosya kapatıldı ve Trabzonspor belli bir aşamaya geldi. Kuşkusuz Trabzonspor’un borcunun 1 milyar 300 milyon liraya gitmesi rahatsızlık verici olabilir. Trabzonspor’un borcu 900 milyon liralardan buraya gelmesini sorgulayabiliriz ama yapılan transferler ve harcamaların hepsi kayıt altındadır.

Dedim ya her şeyin yolunda gittiği, lider durumda olup şampiyonluğa koştuğumuz bu süreçte birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.

Bir olursak, birlik olursak, beraber olursak o zaman şampiyon oluruz.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —